We willen allemaal lekker kunnen sporten en een goed resultaat krijgen, alleen de spierpijn na de work-outs kunnen vreselijk veel pijn opleveren. Hier zijn een aantal manieren om spierpijn te voorkomen.

Warming-up

Met behulp van een warming-up maak je de spieren warm en zijn ze klaar om getraind te worden. Je activeert je energiesysteem die je nodig hebt om actief te zijn, een warming-up zorgt er ook voor dat je stofwisseling versnelt je spieren worden hierdoor sneller voorzien van zuurstof en energie. Een actieve warming-up is beter dan een passieve warming-up dus 10 minuten joggen is effectiever dan gewoon een warme broek aantrekken en hopen dat de spieren warm worden.

Stretchen

Als je stretcht als onderdeel van je warming-up is het belangrijk dat je dan voor dynamisch en niet statisch stretchen kiest. Raak bijvoorbeeld 25x je tenen aan en kom tussendoor overeind, in plaats van een minuut lang gestrekt over je been liggen om je hamstrings op te rekken.

Cooling-down

Niet elke sporter kent het belang van een cooling-down toch is een cooling-down net zo belangrijk als de warming up. Na afloop van je sport sessie doe je de cooling-down. Je lichaam moet op rust gebracht worden door niet acuut te stoppen maar de inspanning geleidelijk af te bouwen zorgt u voor een goede afvoer van de afvalstoffen. De cooling-down kan gedaan worden door dezelfde oefeningen als de warming-up of het rustig uit te lopen.

Hopelijk hebben deze tips u iets opgeleverd en kunt u de volgende keer lekker sporten en zonder spierpijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *