Ben jij ook al moe van thuis op de bank zitten en wil je eigenlijk wel wat Corona-kilootjes verliezen? Geen zorgen! Wij hebben de 7 beste, leukste en natuurlijk ook meest effectieve workouts op een rijtje gezet. En het allermooiste is, je kunt ze zo vanuit je woonkamer of achtertuin doen! En misschien zelfs vanaf het balkon.

1: Push-ups

We beginnen bij de welbekende push-ups. Oeroud, maar nog altijd effectief. Begin bijvoorbeeld bij maar een minuutje push-ups per dag en je zult al gelijk je spieren voelen. Dat komt omdat je bij push-ups zowel je arm-, borst- en beenspieren traint.

2: Crunches

Wil jij je buikspieren en romp verstreken? Dan zijn crunches de go-to workout voor jou! Voor deze oefening ga je met je rug op de grond liggen en knik je je knieën een beetje. Doe je handen achter je oren en til je bovenlichaam op van links naar rechts. Niet zo moeilijk, toch?

3: Muurzitten

Voor onze volgende workout heb je nodig, jawel, een… muur! Muurzitten is hartstikke effectief voor het trainen van je beenspieren. Wat je moet doen is tegen de muur aan gaan staan en je benen in een 90-graden hoek positioneren voor onbepaalde tijd. Let op: inclusief spierpijn.

4: Squats

De meesten zullen squats wel kennen om je billen mooier te maken, maar deze zit-hurk oefening is daarnaast ook hartstikke goed voor je beenspieren! Herhaal de workout dagelijks en binnen no time zul je jouw summerbody tevoorschijn zien komen.

5: Donkey kicks

Aangezien we toch nog in the butt-workout vibe zitten kunnen we net zo goed er nog eentje introduceren, namelijk de donker kicks! Voor deze oefening ga je op je knieën zitten en til je je benen een voor een op naar een 90 graden hoek.

6: Bicep curl

Voor deze oefening heb je eigenlijk gewichtjes nodig, maar een ander object met een redelijk gewicht vasthouden moet genoeg zijn. Hou deze vast en til ze achter elkaar op. Je armspieren zullen je dankbaar zijn.

7: Planks

En om af te sluiten, hebben we de planks. Door velen erg geliefd… Not. Maar wel super goed voor al je spieren! Even de ruimte maken om te gaan liggen en til jezelf maar omhoog!

En dat was ‘m dan! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *