De lange avondjes uit vallen nu een tikkeltje zwaarder dan 10 jaar geleden. Het stappen de hele nacht volhouden lijkt wel mission impossible en de volgende dag een kater waar je u tegen zegt. Toch hebben wij hier 5 tips om het uitgaan als dertiger goed door te komen.


  • Kies de juiste discotheek

Wanneer je als dertiger gaat stappen heb je toch al snel het gevoel dat je veel ouder bent dan de rest van het café. Met alleen maar begin twintigers om je heen loop je al snel er een beetje alleen bij. Vandaar deze eerste tip, kies voor het juiste café. Er zijn genoeg café’s met een minimumleeftijd van 25 of 30. Mensen van jouw leeftijd die precies hetzelfde willen; een avondje losgaan.

  • Leg een goede bodem

Dit is belangrijk voor je eigen welzijn aan het eind van de avond. Waar je als jongeling nog een bodem had van bier en wijn is het als dertiger verstandig om een fatsoenlijke bodem te leggen. De drank valt nu eenmaal wat zwaarder. Een goede bodem om je avond mee te beginnen is vet eten, dit komt omdat met vet voedsel de maaginhoud minder snel verteert. Hierdoor blijft de alcohol langer uit je bloedbaan. Om een kater te voorkomen kun je het best beginnen met een bakje koffie en ga rond 9 uur aan de alcohol. Daarnaast wordt ook aangeraden om na elk drankje een glas water te drinken, dit gebeurt natuurlijk niet, maar toch een goed voornemen. Dit zal de kater aanzienlijk verminderen.

  • Houd jezelf in de hand

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is de meeste gebruikelijke tip, want voorkomen is beter dan genezen. Drink niet te veel, en houd je zelf in de hand. Als twintiger kun je nog wegkomen met avondjes waarop je niet meer kon lopen, of alles kwijt bent. Als dertiger ligt dit anders, je zult ontzettend voor lul lopen en dit waarschijnlijk nog een flinke tijd horen van je collega’s, vrienden en waarschijnlijk familie.

  • Drink voldoende water voor het slapen

Ook dit is een tip tegen de kater. Zoals wij eerder al aangaven, is tussendoor water drinken echt een aanrader. Maar dit gebeurt vaak niet, drink daarom genoeg water voor het slapen. Dit voorkomt de uitdroging door alle drankjes die je die avond achterover geslagen hebt. Het water zal niet heel de kater voorkomen, maar wel verminderen. Nooit slecht meegenomen :).

  • Blijf af van drugs

Last but not least: Blijf af van drugs. De een komt heel snel in verleiding tot het gebruiken van drugs, de anders geeft er niks om. Een joint op zijn tijd is niet zo verkeerd (wel in combinatie met alcohol), maar blijf vooral af van de harddrugs, cocaïne, xtc, etc. Dit kan ook gevolgen met zich meebrengen met betrekking tot werk of je relatie. Sla wat drankjes achterover en je zal een geweldige avond hebben, ook zonder drugs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *