Ben je door de corona crisis thuis? Ga je uit verveling van alles snacken? Of beginnen de corona kilo’s er al bij te komen? Dan hebben wij voor jou gezonde snacks die je rustig kunt eten zonder je nog schuldig te voelen. Simpel zelf in elkaar te flansen.

Mueslirepen met banaan

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Doe één banaan met een snufje kaneel en één eetlepel citroensap in een keukenmachine en maal dit fijn. Maal daarna 40 gram pecannoten en 40 gram cranberry’s kort mee. Voeg nu de honing toe.
Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Druk het geheel goed plat. Bak dit circa 30 minuten in de oven. Let op: Snijd het in stukken wanneer het nog warm is en laat daarna pas afkoelen.

Groentesticks met tomatendip

Doe vijf gedroogde tomaten op olie in een keuken- of hakmachine en meng dit samen met 170 gram Griekse yoghurt en een snufje peper en zout fijn.
Snijd drie wortels, een halve komkommer en een halve paprika in reepjes. Je kunt ook andere groentesticks gebruiken, wat jij lekker vind.
Tip: Heb je dip over? Geen probleem. Wanneer je het afgesloten in de koelkast bewaard, blijft het nog één of twee dagen goed.

Pindakaas wafels

Stop twee bananen, twee eieren, drie eetlepels pindakaas en 125 ml (amandel)melk in een keukenmachine en meng dit fijn. Mix daarna nog even kort 150 gram speltmeel en één theelepel pakpoeder mee.
Verhit een wafelijzer, smeer die in met een beetje boter of olie en bak in circa vier minuten de pindakaas wafels gaar.

Komkommerrolletjes met zalm

Snijd 100 gram gerookte zalm zo klein mogelijk en hak een handje amandelen. Roer dit samen met 200 gram Hüttenkäse, een snufje dille, peper en zout in een kom door elkaar. Snijd van één komkommer de uiteinden eraf en schaaf met de kaasschaaf de komkommer in verticale plakken.
Smeer een laagje van mengel van de zalm over de komkommer en rol dit op. Als je het makkelijk vind kun je dit vastzetten met een prikker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *