Het is in de laatste persconferentie bekendgemaakt dat de sportscholen voorlopig tot 1 september nog dicht blijven. Veel sport & fitness organisaties proberen nog te protesteren en petities te houden om eerder open te gaan. Sommige sportscholen willen ook wel eerder open gaan en strenge regels invoeren tegen de bestrijding, maar voorlopig is er nog geen officiële verandering in het schema van het kabinet en de RIVM.

Veel mensen proberen zelf thuis fit te blijven en te beweging met soms ook tips die ze overal krijgen.

Iedereen had eigenlijk ook wel gehoopt dat op 1 juni ook de sportscholen weer open zouden gaan, zoals veel openbare ruimtes. Helaas zoals gezegd lijkt het erop dat dit voorlopig nog niet zal gebeuren. Wel probeert Premier Mark Rutte te helpen om te kijken of ze toch eerder open kunnen.

Maar nu gaan veel sportscholen ook lessen voor buiten organiseren, omdat dat volgens de regels wel mag dus nu kunt u zich aanmelden voor verschillende evenementen en lessen die de sportschool organiseert.

De lessen kunnen gaan van spinnen, hardlopen of spieren trainen op matten en andere fitness apparaten zoals in een zaal, maar dan buiten. Veel sportscholen zeggen dat ze zich niet laten stilleggen en dat de gezondheid en conditie van mensen ook een belangrijk middel is om de Corona te bestrijden.

Als het u leuk lijkt om toch in deze tijd te kunnen trainen in de sportschool kijk dan even op de website van het bedrijf waar u traint of op websites van een organisatie bij u in de buurt.

Blijf gezond en zet hem op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *