Freddy Tratlehner, aka Vjeze Fur staat natuurlijk al jaren bekend als een van de leden van de band de Jeugd Van Tegenwoordig, maar wat sommigen misschien nog niet wisten is dat de hiphopartiest zich in zijn vrije tijd ontpopt tot een ware keukenprins. In zijn eerste kookboek ‘’Lekker Fred’’, laat Freddy de meest originele recepten zien.

De mensen die Freddy een beetje volgen op social media, zullen zijn mini kookshow op Instagram vast al eens zijn tegengekomen. Wat op valt bij zijn kookboek, is dat hij eigenlijk letterlijk schrijft zoals hij in die kookshow praat. Hierdoor voelt het een beetje alsof Freddy je rechtstreeks instructies geeft over hoe je de gerechten moet klaarmaken.

De recepten die in het boek staan zijn heel afwisselend. Ze variëren van ‘’pasta met dingen die niet lijken te kloppen’’ en ‘’zo goed als vegan rendang’’ naar ‘’pasta pesto’’ en ‘’wienerschnitzel zoals mijn vader hem maakt’’. Dit is leuk, want zo heb je een breed kookgebied om mee te experimenteren.

Als we even naar de cijfertjes kijken, ben ik zo te zien niet de enige waarbij het boek in de smaak valt. Lekker Fred kwam als hoogste nieuwe binnenkomer en stond hiermee op plek twee op de Bestseller 60 van stichting CPNB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *